top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverFysiotherapie Heiszwolf

Nieuws i.v.m. coronavirus (update 16 december)

Bijgewerkt op: 20 jan. 2022

Update 27 november

Fysiotherapie blijft geopend volgens de normale openingstijden. Dus als u een afspraak heeft na 17:00 uur, blijft dat zo. Fysiotherapie valt niet onder de sportsector. Fysiotherapie is een medisch contactberoep en blijft toegankelijk.


Het dragen van een mondkapje is vanaf 28 november verplicht. Dit geldt voor gemeenschappelijke ruimtes (entree, wachtkamer, gang, kleedkamers, toiletten) en in de behandelkamer. Tijdens training in de oefenzaal is het dragen van een mondkapje niet nodig.


Houd u zich aan de basisregels:

 • Was vaak en goed uw handen.

 • Houd 1,5 meter afstand.

 • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.

 • Zorg voor voldoende frisse lucht.


Update 14 december

Fysiotherapie blijft geopend. Omdat wij onder de zorg vallen, is het de bedoeling dat dit blijft draaien. Wij kunnen bijvoorbeeld mensen helpen die nu tijdelijk niet in het ziekenhuis terecht kunnen, zorgpersoneel wat klachten krijgt en uiteraard continueren wij de zorg voor onze huidige patiënten.


Dit geldt voor alle vormen van fysiotherapie die wij aanbieden. Uiteraard volgen we hier de maatregelen van het RIVM en onze beroepsverenigingen.


U kunt ons bereiken op 010 451 51 09Update 13 oktober

Fysiotherapeutische zorg kan veilig en verantwoord verleend worden wanneer iedereen zich aan de algemene regels houd (zie update 1 juni).


Op dit moment is het dringende advies om bij binnenkomst in de praktijk een mondkapje te dragen. Dit geldt voor gemeenschappelijke ruimtes (entree, wachtkamer, gang, kleedkamers, toiletten) en in de behandelkamer. Tijdens training in de oefenzaal is het dragen van een mondkapje niet nodig. Ook kan de fysiotherapeut zelf handschoenen en een spatbril gebruiken.
Update 1 juni

Wij kunnen weer veilig en verantwoord fysiotherapeutische zorg gaan leveren. Met gepaste voorzorgsmaatregelen en strenge hygiëneregels kunnen de besmettingsrisico's beperkt worden.


Voordat u een afspraak maakt of naar uw afspraak komt, stel uzelf de volgende vragen:

 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?

 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?

 • Heeft u nu Corona?

 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met Corona?

 • Bent u genezen van Corona korter dan 2 weken geleden?

 • Bent u in thuisisolatie?

 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Beantwoord u één of meerdere vragen met ja? Dan moet u de afspraak afzeggen. Dit kan telefonisch op 010 451 51 09. Neemt u bij twijfel altijd eerst contact met ons op. Wij kunnen u door middel van een zorgvuldige triage adviseren.


We verzoeken u vriendelijke voordat u belt of naar uw afspraak komt, deze twee documenten door te nemen:


Protocol COVID-19 Fysiotherapie Heiszwol
Download • 121KB
kngf-triage-stappenplan-7-mei
.pdf
Download PDF • 1.01MBUpdate 1 mei 13:00

Wij kunnen weer veilig en verantwoord fysiotherapeutische zorg gaan leveren. Met gepaste voorzorgsmaatregelen en strenge hygiëneregels kunnen de besmettingsrisico's beperkt worden.


Belangrijk: wanneer uw behandeling uitgesteld kan worden, dan heeft dat nog steeds de voorkeur! Wij kunnen dan namelijk eerst de noodzakelijke zorg leveren (die niet uitgesteld kan worden) en zo gecontroleerd de uitgestelde zorg gaan opschalen.


We verzoeken u vriendelijke voordat u belt of naar uw afspraak komt, deze twee documenten door te nemen:

Protocol COVID-19 Fysiotherapie Heiszwol
Download • 121KB
kngf-triage-stappenplan-7-mei
.pdf
Download PDF • 1.01MB

Patiënten die op de bellijst staan, zullen eerst door ons gebeld worden. We verzoeken u om niet massaal de praktijk te bellen.


En nogmaals, wanneer uw behandeling uitgesteld kan worden, geef dit dan aan. Op deze manier kunnen we eerst de noodzakelijke zorg leveren en daarna gecontroleerd opschalen.


Alvast dank voor uw medewerking en we hopen u graag binnenkort of in de toekomst weer te zien in de praktijk.
Update 22 april 8:00

Door de overheid is besloten om de maatregelen te verlengen t/m 19 mei. Deze maatregelen zijn nodig om het coronavirus te beteugelen.


Het Keurmerk Fysiotherapie, KNGF en Paramedisch Platform Nederland zijn bezig met een plan om op korte termijn weer fysiotherapeutische zorg te kunnen gaan leveren. Dit zal gebeuren met de nodige voorzorg- en beschermingsmaatregelen.


Wij blijven u op dit moment op afstand helpen waar mogelijk. Dit kan met telefonische consulten en/of beeldbellen. Onze werkwijze, zoals beschreven op 24 maart, blijft daarom van kracht.


Wij zijn telefonisch bereikbaar op 010 451 51 09.


Update 1 april 8:00

De overheid heeft de maatregelen verlengt tot zeker 28 april. Dit is nodig om met name onze kwetsbaren te beschermen en voldoende goede zorg te kunnen blijven leveren aan corona-patiënten.


Wij blijven u daarom op afstand helpen waar mogelijk. Dit kan met telefonische consulten en/of beeldbellen. Onze werkwijze, zoals beschreven op 24 maart, blijft daarom van kracht.


Wij zijn telefonisch bereikbaar op 010 451 51 09.


We vinden het vervelend u niet te kunnen helpen in de praktijk. Maar we moeten ons nu gezamenlijk inzetten en ons houden aan de afspraken. Houd u zich alstublieft ook aan de voorschriften. Voor uzelf, voor de mensen om u heen en voor alle Nederlanders.Update 24 maart 8:00

De overheid heeft de maatregelen aangescherpt. Daarom zijn wij alleen geopend voor telefonische consulten, beeldbellen en bij strikte noodzaak in de praktijk.


Wij zullen u uitleggen hoe dit in zijn werk gaat:


Onze huidige patiënten

1. Telefonische consulten en beeldbellen

Wij zullen bij onze huidige patiënten waarbij continuering van zorg van belang is, zoveel mogelijk telefonisch consulten doen en/of beeldbellen. Dit geldt als een behandeling.


2. Behandeling uitstellen tot na 19 mei


3. Bij strikte noodzaak

Wat betekent: wanneer zonder fysiotherapie uw klachten zodanig verslechteren dat deze later niet meer kunnen herstellen. Hierbij moeten wij eerst overleg plegen met uw huisarts/specialist en van hem/haar akkoord krijgen. Zie hiervoor de derde alinea: voorzorgsmaatregelen strikte noodzaak.


Nieuwe patiënten

1. Telefonisch consult/beeldbellen

De screening/intake doet de fysiotherapeut telefonisch of beeldbellen. Na dit gesprek bepaald de fysiotherapeut samen met u:

- of u met informatie/advies op afstand (telefonisch consult/beeldbellen) voorlopig geholpen bent;

- of de behandeling voorlopig uitgesteld kan worden (tot na 6 april);

- of uw behandeling strikt noodzakelijk is (zie hiervoor bovenstaande alinea voor onze huidige patiënten onder strikte noodzaak)


Voorzorgsmaatregelen bij strikte noodzaak

Onder strikte noodzaak mogen wij alleen behandelen als wij beschermde materialen kunnen gebruiken. Als deze niet voorhanden zijn, mogen wij niet behandelen.


Als u symptomen/verschijnselen vertoont van griep of verkoudheid, moet u dit altijd melden!


Wij brengen hierbij nogmaals de maatregelen onder uw aandacht:


Update 15 maart 18:00

De overheid heeft vergaande maatregelen getroffen i.v.m. het coronavirus. Voorlopig blijven wij als fysiotherapiepraktijk geopend. Op deze manier kunnen wij onze patiënten de nodige fysiotherapeutische zorg leveren.


Het fitnesscentrum - Fysiosport Capelle - is voor haar leden wel gesloten tot 6 april.


Mogelijk zijn er fysiotherapeuten die hun afspraken moeten afzeggen. Patiënten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.


Wanneer u uw afspraak liever wilt annuleren, hebben wij daar alle begrip voor. Wij verzoeken u wel vriendelijk dit uiterlijk 24 uur voorafgaand aan uw afspraak telefonisch aan ons te melden (010 451 51 09).


We willen u attenderen op de adviezen van het RIVM:

- Heb je geen klachten? Vermijd grote groepen (meer dan 100 personen).

- Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden. Blijf dan thuis en beperkt sociale contacten.

- Was je handen regelmatig - Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

- Schud geen handen

- Gebruik papieren zakdoekjes

Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl/coronavirus of bel naar 0800-1351


Wij zullen u op onze website op de hoogte houden van de ontwikkelingen en eventuele wijzigingen aan u mededelen. Wij vragen uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.


Team Fysiotherapie Heiszwolf923 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tarieven 2023

Nieuwe tarieven De afgelopen jaren hebben wij weinig of geen tariefverhogingen doorgevoerd. Door de huidige inflatie, achterblijvende tariefreparatie en toegenomen eisen van de zorgverzekeraars zijn w

コメント


bottom of page