top of page

Looptraining etalagebenen

Looptraining
logo-chronisch-zorgnet-14012018_edited.p

Wat zijn etalagebenen?

Mensen met Claudicatio Intermittens - zoals de aandoening officieel heet - klagen over pijn in het been. Dit komt door een verminderde doorbloeding waardoor spieren niet voldoende zuurstof krijgen en deze herkenbare 'kramppijn' geven. Aderverkalking is de oorzaak. Een operatie is niet altijd nodig. Looptherapie en leefstijlverandering is mogelijk de oplossing. De Chronisch ZorgNet-therapeut kan helpen!

 

Tijdens de eerste afspraak zullen we in kaart brengen wat de problemen zijn, welke doelen u heeft en hoe het behandelplan eruit ziet. Ook zullen we de oorzaken van Claudicatio Intermittens bespreken en is er alle ruimte voor u om vragen te stellen. Daarna zal uw looppatroon geanalyseerd worden en meten we loopafstand die bij de start van de therapie (pijnvrij) kunt lopen. Het gehele behandeltraject zullen wij u begeleiden en monitoren of uw loopafstand verbeterd. U zal in de eerste weken intensief begeleidt worden om er uiteindelijk voor te zorgen dat u meer zelfstandig gaat lopen.

 

Fysiotherapie Heiszwolf is geregistreerd in het landelijke Chronisch ZorgNet wat garandeert dat de behandeld fysiotherapeut voldoet aan de scholing- en verslagleggingseisen. Wij participeren actief in het regionale Chronisch ZorgNet-netwerk van het IJsselland Ziekenhuis en Erasmus MC.


Wanneer helpt de looptraining?
Uw specialist heeft samen met u bepaald dat gesuperviseerde looptraining het beste voor u is. Tussentijds voeren wij metingen uit om te bepalen of de loopafstand verbeterd. U zult merken dat de beginfase soms best lastig is (i.v.m. de pijn), maar wanneer u frequent en lang genoeg zelfstandig gaat trainen zult u merken dat het steeds beter gaat. 

De fysiotherapeuten:

Kevin Neleman

Stacey van Lint

bottom of page