top of page

Manuele therapie

Osteopaat at Work

Wat kan manuele therapie voor u doen?

De wervelkolom is een kolom met allemaal schijfjes (de wervels) die bijzonder goed functioneert door het bewegen van spieren, het aansturen door zenuwen en ontzettend stevig is door banden. Je houd de wervelkolom in goede conditie door regelmatig te bewegen en niet te veel of te lang zitten. Maar soms heb je plots last van je nek. Of je kampt al lange tijd met een zeurende pijn in je onderrug. De manueeltherapeut biedt uitkomst!

De manueeltherapeut is specialist op het gebied van functioneren van gewrichten en daaraan gerelateerde functies. Wij hanteren zowel de Maitland (1) als de SOMT methode (2). Hierdoor kunnen wij u helpen bij een heel scala aan klachten. Voor zuigelingen en kinderen hebben wij ook Kinder-Manuele therapie.

"Kraken" is geen doel op zich. En "rechtzetten" bestaat niet. De manipulaties die een manueeltherapeut uitvoert hebben als doel om een natuurlijke manier van bewegen weer mogelijk te maken. Dit kan effect hebben op zenuwen, spieren en andere gewrichten. Doordat compensatiebewegingen verminderen kunnen we bijvoorbeeld weer rechtop staan ("rechtzetten"). Dit wordt ondersteund door oefentherapie. De combinatie van manuele therapie en oefentherapie is namelijk bewezen effectief.


Bij welke klachten manuele therapie?
Manueeltherapeuten behandelen o.a. hoofd-, nek- en schouderklachten (met en zonder uitstraling in de armen), klachten in de bovenrug met rib- en borstpijn, lage rugklachten (met en zonder uitstraling in de benen), bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten (3). ​Of de manueeltherapeut u het beste kan helpen, wordt bepaald na het intakegesprek en lichamelijk onderzoek. 

De fysiotherapeuten:

Peter Heiszwolf

Nicole Overmaat

Marlon Oranje (i.o.)
Joost Aptroot (i.o.)

bottom of page