Een blessure is het vervelendste wat een sporter kan overkomen. De sportfysiotherapeut kan inschatten wat er aan de hand is en advies geven wat het sport-11-210x300beste is om hiermee te doen. Er kan gestart worden met sportrevalidatie of indien nodig adviseren contact op te nemen met een (sport)arts.

Wij zien veel acute blessures van de knie en enkel, overbelastingsblessures van de schouder en knie, en sporters na hersteloperaties (o.a. voorste kruisband, kniemeniscus en schouderspierscheuringen). Bij herstel na operaties – postoperatieve revalidatie genaamd – concentreren wij ons op de schouder- en knierevalidatie (zie ook Postoperatieve revalidatie). De sportfysiotherapeut is de specialist bij deze problemen en helpt de sporter in zijn revalidatieproces. Wij beschikken over een zeer ruime oefenzaal met alle benodigde materialen en apparatuur om uw revalidatie functioneel in te richten. Zo zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk weer kunt sporten op het gewenste niveau!

De sportfysiotherapeut speelt daarnaast een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan of sport als hobby of beroep heeft. Ook ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Kevin Neleman is Master Sportfysiotherapeut en behandeld en begeleidt sporters bij Fysiotherapie Heiszwolf.