Mensen met Claudicatio Intermittens klagen over pijn in het been als gevolg van een verminderde doorbloeding. Dat kan komen door een inactieve levensstijl of door een operatieve ingreep. Uit onderzoek blijkt looptherapie een goede manier om langer en verder – zonder pijn – te lopen. Bij Fysiotherapie Heiszwolf zal Kevin Neleman uw van begin tot eind begeleiden en u helpen om uw doelen te behalen. Deze doelen zijn persoonlijk en kunnen bijvoorbeeld zijn “Weer naar de supermarkt kunnen lopen” of “Zonder pijn een middagje shoppen in de stad”.

Tijdens de eerste afspraak zullen we in kaart brengen wat de problemen zijn, welke doelen u wilt stellen en hoe het behandelplan eruit zal zien. Ook zullen we de mogelijke oorzaken voor de Claudicatio Intermittens bespreken en is er alle ruimte voor u om vragen te stellen. Daarna zal uw looppatroon geanalyseerd worden en meten we loopafstand die bij de start van de therapie (pijnvrij) kunt lopen. In de volgende afspraken zal de aandacht liggen op de looptherapie, maar ook de adviezen over een gezond leefstijl en oefeningen voor kracht en lenigheid zijn onderdelen van het behandeltraject. Tussentijds zullen we metingen doen waarvan verslag zal worden gedaan naar uw behandeld vaatchirurg of specialistisch verpleegkundige. U zal in de eerste weken intensief begeleidt worden om er uiteindelijk voor te zorgen dat u zelfstandig gaat lopen met steeds minder begeleiding. In het gehele traject blijft u wel onder controle van uw gespecialiseerde fysiotherapeut.

Fysiotherapie Heiszwolf is geregistreerd in het landelijke ClaudicatioNet (www.claudicationet.nl) wat garandeert dat de behandeld fysiotherapeut voldoet aan de scholing- en verslagleggingeisen. Wij participeren actief in het regionale Claudicatio-netwerk van het IJsselland Ziekenhuis, Erasmus MC en St. Fransiscus Gasthuis.

Kevin Neleman is geregistreerd claudicatiotherapeut en zal u bij Fysiotherapie Heiszwolf begeleiden in het kader van Claudicatio Intermittens.

claudicationet