Bij veel mensen heerst de vraag hoe fysiotherapie vergoed wordt door de verzekering en waar zij recht op hebben. Op deze pagina proberen wij hierover een zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen, zodat u weet wat u kunt verwachten:

Algemeen:

U kunt altijd fysiotherapie volgen, alleen is er kans dat u dit zelf moet betalen. Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding, dan dient u zich aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Hoeveel behandelingen u vergoed kunt krijgen is afhankelijk van uw aanvullende pakket, dit kunt u nakijken in uw polis of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapie onder 18 jaar:

Afhankelijk van uw verzekering hebben patiënten onder de 18 jaar wel recht op een aantal behandelingen fysiotherapie uit het basispakket. Per verzekering verschilt het hoeveel behandelingen dit jaarlijks zijn.

Chronisch of niet chronisch:

Er is een aantal jaar geleden een lijst opgesteld door minister Borst met chronische aandoeningen. Wilt u aanspraak maken op fysiotherapie onder een chronische noemer dan dient uw aandoening op deze chronische lijst voor te komen en ook als zodanig te zijn erkend. Komt u aandoening niet op deze lijst voor dan komt u niet in aanmerking voor fysiotherapie uit het basispakket.

Basisverzekering:

Voor de eerste 20 behandelingen fysiotherapie dient u aanvullend verzekerd te zijn, wilt u fysiotherapie vergoed krijgen. Vanaf de 21e behandeling komt fysiotherapie bij bepaalde chronische aandoeningen in het basispakket.

 

Belangrijk: informeer zelf bij uw zorgverzekeraar hoe u verzekerd bent voor fysiotherapie! Wij kunnen namelijk niet automatisch zien hoe u verzekerd bent en wij kunnen uiteraard alleen zien hoe vaak u bij onze praktijk bent behandeld.

 

Indien u niet 24 uur voor de afspraaktijd afbelt, dan zijn wij helaas genoodzaakt de kosten bij u in rekening te brengen. U ontvangt hiervan een factuur.